Hoppa till innehåll

Administration bas, Distans

Administration, ekonomi och handel

Distansutbildning, 500 poäng

För dig som är administrativt och organisatoriskt lagd är detta en utmärkt utbildning. Du lär dig om allt från entreprenörskap och företagande till arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor till kommunikation. Här får du ta ett stort steg mot en framtid som administratör. 

Utbildningen består av kurser inom administration, affärskommunikation, företagsekonomi samt information och kommunikation. Du får öva på att utföra administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter samt framställa affärsdokument, informations- och presentationsmaterial med olika tekniker och metoder. Dessutom får du vässa din förmåga att möta och kommunicera med både kunder och kollegor – ovärderliga egenskaper för en administratör. 

Förkunskapskrav

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen på Astar. Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år. Du som har annat modersmål än svenska behöver också ha läst Grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ämnes-/kursplan

FSXAAN

Anmälningskod

ASTABDI

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3503006

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Kurslängd
  Skola
  Astar
  Slutdatum
  Antagningsbesked

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kursen hålls på distans och alla praktiska distansutbildningar så som tex Undersköterska, Barn och Fritid, El- och energiutbildningar (inklusive fristående kurser inom dessa områden), behöver infinna sig på skolan ca 1 dag i veckan för att utföra praktiska moment i utbildningen, samt obligatoriskt prov i slutet på varje kurs. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning. I utbildningen ingår APL som infaller i slutet, och då följer du den arbetsplatsens arbetstider.
  Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
  Studieuppehåll mellan 20221216-20230109.