Hoppa till innehåll

Kock

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

1400 poäng

Tycker du om att laga mat?
Utbilda dig till kock på Carl Wahren vuxenutbildning!

Som kock har du ett kreativt och skapande arbete där det är bra att vara intresserad av att laga nya maträtter och testa olika smakkombinationer. Kockar som jobbar på restauranger eller hotell arbetar ofta med att tillaga flera olika maträtter enligt gästernas beställningar, så kallad à la carte. I storkök, till exempel på sjukhus eller i personalrestauranger tillagas däremot ofta ett fåtal rätter som görs i stora mängder. Kocken kan också ansvara för att göra menyer och att utifrån dem planera och göra inköp av varor.
Utbildningen till kock ges på heltid, dagtid.
Utbildningsort är Hallstavik i lokaler på Carl Wahren Gymnasium, Kokarevägen 10.

I utbildningen varvas teori och praktiska övningar. Du kommer att studera både i skolan och (till stor del) på en arbetsplats - arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Förkunskapskrav

Förkunskaper som krävs: Kunskaper i svenska motsvarande grundskolan.
 

Ämnes-/kursplan

RLXAAN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

CWKRLXAAN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (11 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 5047382

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Slutdatum
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Under utbildningen kommer det vara uppehåll under jul, 21/12-2024-5/1-2025.