Kock
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
1400 poäng
Tycker du om att laga mat?
Utbilda dig till kock på Carl Wahren vuxenutbildning!
Som kock har du ett kreativt och skapande arbete där det är bra att vara intresserad av att laga nya maträtter och testa olika smakkombinationer. Kockar som jobbar på restauranger eller hotell arbetar ofta med att tillaga flera olika maträtter enligt gästernas beställningar, så kallad à la carte. I storkök, till exempel på sjukhus eller i personalrestauranger tillagas däremot ofta ett fåtal rätter som görs i stora mängder. Kocken kan också ansvara för att göra menyer och att utifrån dem planera och göra inköp av varor.Utbildningen till kock ges på heltid, dagtid.
Utbildningsort är Hallstavik i lokaler på Carl Wahren Gymnasium, Kokarevägen 10.
I utbildningen varvas teori och praktiska övningar. Du kommer att studera både i skolan och (till stor del) på en arbetsplats - arbetsplatsförlagt lärande (APL).
Förkunskapskrav
Förkunskaper som krävs: Kunskaper i svenska motsvarande grundskolan.
Ämnes-/kursplan
RLXAAN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
CWKRLXAAN-KD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (11 st)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)