SFI i kombination med Kockutbildning - Klassrum
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag, 1600 poäng
Restaurangbranschen har blivit en stor aktör på arbetsmarknaden och efterfrågan på utbildade kockar är stor. Utbildningen är till för dig som vill lära dig kockyrket men som inte har tillräckliga kunskaper i svenska språket. Under utbildningen kommer du att göra praktik på en arbetsplats/APL. Detta gör du under cirka 30-40 veckor av utbildningen. Yrkesteori och yrkessvenska läser du i skolan. Utbildningen ger dig stora möjligheter att få ett jobb efter studierna.
Förkunskapskrav
Du ska vara färdig med lägst SFI C för att få starta.
Ämnes-/kursplan
KURSPAKET
Anmälningskod
ASTSFIKKD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (12 st)
- Hygien (HYGHYG0)
- Yrkessvenska 200p (KGYORI11F200)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)