Kock - Lärling
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Lärling, 1450 poäng
En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök och vill kunna jobba var som helst i världen. På utbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika matlagningsmetoder och vackra uppläggningar. Du får kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt. Yrket är för dig som kan jobba i ständig rörelse, samarbeta med andra och har en kreativ sida. Du får även skapa menyer ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker.
Förkunskapskrav
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Ämnes-/kursplan
KURSPAKET
Anmälningskod
ASTKKLÄ
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (11 st)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)