Hoppa till innehåll

Kock, Klassrum dag

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Klassrum, dag

En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök och vill kunna jobba var som helst i världen. Kockyrket är ett omväxlande och kreativt yrke som kräver både planering och förberedelser. Du får lära dig restaurang- och livsmedelsbranschens olika delar där man arbetar nära kunderna med hantverksmässiga metoder, både moderna och traditionella. Du lär dig om livsmedelsproduktion, matlagning och servering samt om måltiden som helhet. Du lär dig även om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien och näringslära. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb var du än vill leva.

Förkunskapskrav

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ämnes-/kursplan

RLXAAN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

ASTKKKD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (11 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 4827791

    Kursstart
    Ansökan öppnar
    Kurslängd
    Skola
    Astar
    Slutdatum

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Klassrum innebär teori varvat med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom branschen. Första hälften av utbildningen sker på skolan, två till tre dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. Därefter går du ut på praktik resten av utbildningen, fem dagar i veckan.

    OBS! Under praktikperioden kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar, tidigare morgnar och även helger.

    Adressen till skolan är Terminalvägen 12B.
    Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
    Studieuppehåll mellan 20241220 - 20250106.