Kock, Klassrum dag
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag
En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök och vill kunna jobba var som helst i världen. Kockyrket är ett omväxlande och kreativt yrke som kräver både planering och förberedelser. Du får lära dig restaurang- och livsmedelsbranschens olika delar där man arbetar nära kunderna med hantverksmässiga metoder, både moderna och traditionella. Du lär dig om livsmedelsproduktion, matlagning och servering samt om måltiden som helhet. Du lär dig även om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien och näringslära. Som utbildad kock har du nästan garanterat jobb var du än vill leva.
Förkunskapskrav
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Ämnes-/kursplan
RLXAAN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
ASTKKKD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (11 st)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)