Servitör - Lärling
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Lärling, 1450 poäng
Utbildningen passar dig som är serviceinriktad, social och vill jobba med människor. Du vill ha ett varierande arbete med kundkontakter och högt tempo. Du är intresserad av mat och dryck. Med fokus på att bli en nyckelspelare i matsalen får du kunskap i att på ett professionellt sätt kommunicera med gästerna och jobba för att ge en så bra upplevelse som möjligt. I utbildningen lär du dig att kunna utforma menyer, kombinera mat och dryck, duka upp och servera mat enligt konstens alla regler samt får möjligheten att skapa en trevlig stämning för gästerna.
Förkunskapskrav
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Ämnes-/kursplan
KURSPAKET
Anmälningskod
ASTSSLÄ
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (14 st)
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
- Drycker (DRYDRY0)
- Hygien (HYGHYG0)
- Introduktion till kurser inom olika kunskapsområden, vård- och omsorg (KGYORI11cV)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Arrangemang (SERARR0)
- Matsalshantverk (SERMAF0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Servering 2 (SERSER02)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
- Service och bemötande 2 (SEVSEV02)