Hoppa till innehåll

Servitör, Klassrum dag

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Klassrum, dag

Servitörer arbetar med att ta emot beställningar och servera mat och dryck på restauranger. Servitören är restaurangens ansikte utåt och nöjda gäster är målet med arbetet. Du får kunskaper om specialkost av olika slag, till exempel mat för olika allergier. Du lär dig att kombinera mat och dryck. I arbetet ingår för- och efterarbete, så du får lära dig att duka borden för att gästen ska få en trevlig miljö.

Förkunskapskrav

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ämnes-/kursplan

RLXABN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

ASTSSKD

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (13 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 4827508

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Skola
    Astar
    Slutdatum

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Klassrum innebär teori varvat med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom branschen. Första hälften av utbildningen sker på skolan, två till tre dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. Därefter går du ut på praktik resten av utbildningen, fem dagar i veckan. 

    OBS! Under praktikperioden kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar, tidiga morgnar och även helger.

    Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
    Studieuppehåll mellan 20241220 - 20250106.
    Adressen till skolan är Terminalvägen 12B, Solna.