Servitör, Klassrum dag
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag
Servitörer arbetar med att ta emot beställningar och servera mat och dryck på restauranger. Servitören är restaurangens ansikte utåt och nöjda gäster är målet med arbetet. Du får kunskaper om specialkost av olika slag, till exempel mat för olika allergier. Du lär dig att kombinera mat och dryck. I arbetet ingår för- och efterarbete, så du får lära dig att duka borden för att gästen ska få en trevlig miljö.
Förkunskapskrav
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Ämnes-/kursplan
RLXABN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
ASTSSKD
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (13 st)
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
- Drycker (DRYDRY0)
- Hygien (HYGHYG0)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Arrangemang (SERARR0)
- Matsalshantverk (SERMAF0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Servering 2 (SERSER02)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
- Service och bemötande 2 (SEVSEV02)