Hoppa till innehåll

Bagare och Konditor - Lärling

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Lärling, 1450 poäng

Den här utbildningen är för dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Du bör vara stresstålig, morgonpigg och inte rädd för tunga lyft. Större delen av utbildningen bedrivs på ett bageri eller konditori där du får lära dig att hantera maskiner, råvaror och olika tekniker. Du arbetar kreativt med händerna för att skapa goda bakverk. Efter avslutad utbildning kan du arbeta på ett bageri, konditori, café, restaurang eller i en matbutik som har ett eget bageri.

Sista kursen kan bytas till Bageri 4

Förkunskapskrav

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

ASTBKLÄ

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (13 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 4827772

    Kursstart
    Ansökan öppnar
    Kurslängd
    Skola
    Astar
    Slutdatum
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Lärling innebär fyra dagar på arbetsplats och en dag i skolan. Utbildningen inleds med två veckors orienteringskurs där du får en inblick i vad yrket innebär – därefter går du ut på din lärlingsplats. Din lärare följer dig under hela din praktikperiod och tillsammans med din handledare ser de till att du får ta del av alla praktiska delar som ingår i utbildningen.

    OBS! Under praktiken innebär det obekväma arbetstider då yrket kräver tidiga morgnar och helger.

    Utbildningens sista kurs kan ersättas med Bageri 4.
    Kostnader för kurslitteratur tillkommer.
    Studieupphåll mellan 20241220 - 20250106.
    Adressen till skolan är Terminalvägen 12B.